Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

διαβαση πελεκανος

πεννυ φλαμε

Επιπλέον, η ζώνη της πολύ ισχυρής βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας, ήταν μήκους περίπου 19 και πλάτους μόνο τεσσάρων χιλιομέτρων, με προσανατολισμό από νοτιοδυτικά προς βορειοανατολικά.


διαβαση πελεκανος

κοιλιοπλαστικη μετα την επεμβαση

Η ανάλυση των δεδομένων δείχνει την έκταση και την ένταση του καιρικού φαινομένου που προκάλεσε τη φονική πλημμύρα.


Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΕΑΑ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι μόλις τώρα ολοκλήρωσαν την ανάλυση των στοιχείων από το ραντάρ που το Ινστιτούτο λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια για ερευνητικούς σκοπούς, στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη. Στην πλημμύρα σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο το ραντάρ κατέγραψε το συμβάν με χωρική ανάλυση 150 μέτρων και χρονική ανάλυση δύο λεπτών.


Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η χωρική κατανομή της βροχόπτωσης υποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της τοπογραφίας, σε συνδυασμό με τη νοτιοδυτική ροή. Η μεγαλύτερη ένταση της βροχής καταγράφηκε μεταξύ 05:00 έως 08:00 της 15ης Νοεμβρίου.


Το ραντάρ δείχνει ότι τα τοπικά μέγιστα της βροχόπτωσης στο όρος Πατέρας έφθασαν μέχρι τα 120 έως 140 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ στον πυρήνα του συμβάντος το συνολικό ύψος της βροχής ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επρόκειτο για «μια πάρα πολύ ισχυρή και σχετικά σύντομη βροχόπτωση».


Επισημαίνεται επίσης, ότι ο υπολογισμός αυτός της βροχόπτωσης συμφωνεί αρκετά καλά με την εκτίμηση της βροχόπτωσης από δορυφορικά δεδομένα (NASA, GPM IMERG), όταν τα στοιχεία του ραντάρ XPOL του ΕΑΑ αναχθούν στη χωρική ανάλυση των δορυφόρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου